Koninklijke Bouwend Nederland heeft het oude vergaderen achter zich gelaten

Koninklijke Bouwend Nederland is de branchevereniging voor de bouwsector. Zij organiseert voor haar leden o.a. trainingen,  daarnaast geeft ze advies en voorlichting en behartigt ze de belangen van de bouwsector. In totaal werken hier ongeveer 130 mensen.

Digitaal vergaderen is veel praktischer

Sinds 2018 maakt Koninklijke Bouwend Nederland gebruik van Petear. “Vóór Petear werd er vooral fysiek vergaderd en de vergaderstukken werden zowel per post als per mail verspreid. Dat was erg onpraktisch”  vertelt Diane Parlevliet. Als directiesecretaresse was zij nauw betrokken bij de besluitvorming voor de overstap op digitaal vergaderen.  “De reden om te kiezen voor digitaal vergaderen was omdat het veel praktischer is, minder belastend voor het milieu en zeker wanneer er grote stukken zijn, zijn deze veel beter digitaal te delen.”

“Waarom Petear? De kosten, gebruiksgemak en het feit dat het nog in ontwikkeling is.”

Petear wordt door Diane zelf gebruikt voor het verspreiden van de stukken voor de vergaderingen van het Dagelijks en het Algemeen Bestuur. Daarnaast ook voor de voorbereiding van alle overleggen die de Algemeen Directeur heeft en enkele interne overleggen. Bij de keuze voor Petear is vooral gelet op de kosten, het gebruiksgemak en het feit dat het nog in ontwikkeling is. Wat er voor Diane uitspringt is vooral het gebruiksgemak. 

Image mask
“Digitaal vergaderen is veel praktischer, minder belastend voor het milieu en zeker wanneer er grote stukken zijn, zijn deze veel beter digitaal te delen.”
Image overlay

Diane Parlevliet

Personal Assistent