Wij nemen onze verantwoordelijkheid

Op steeds meer terreinen wordt het 'groene denken' ingevoerd. Daarbij wordt gekeken naar hoe een bedrijf groen(er) kan werken en of de toeleveranciers ook 'groen' werken. Regelmatig krijgen ook wij daarom de vraag of onze hosting 'groen' is. 

Een terechte vraag in deze tijd, die we graag beantwoorden, want ook bij WIND Internet nemen ons verantwoordelijkheid. Behalve dat groen onze huiskleur is, kunnen wij ook zeggen dat we groen werken. Binnen de mogelijkheden die wij hebben, proberen we zoveel mogelijk ons energieverbruik te verlagen. Hiervoor is ons volledige kantoor verlicht met LED-verlichting en heeft het pand zonnecollectoren. Dit blijft een voortdurend proces.

Bij het selecteren van onze toeleveranciers is de veiligheid het eerste waar we op letten, maar ook kijken we naar de aandacht die er wordt besteed aan energiezuinig en verantwoord werken. Steeds meer datacenters zetten zich in voor het bereiken van klimaatdoelstellingen of zelfs klimaatneutraliteit. Het streven is dan dat de netto CO2-uitstoot van het datacenter op of zo dicht mogelijk bij nul ligt.

Onze grootste partij, SLTN, waar we veel van onze gemeentelijke websites hebben ondergebracht, is heel bewust bezig met haar invloed op reductie van bijvoorbeeld minerale grondstoffen en de impact aan de omgeving van haar CO2 uitstoot. Maar ook de datacenters van Tilaa en Zylon zijn CO2 neutraal en draaien 100% op groene stroom. Wil je meer lezen over hoe deze partijen ‘groen’ werken, dan verwijzen we naar de websites van onze partners.

Meer informatie over onze partners: