Peter Wijngaarden
CEO - Founder
"Groei is niet een doel op zich in ons bedrijf. Vernieuwen en verbeteren, en daarbij niet meteen voor de voor de hand liggende oplossing gaan, dat is het spel. Controle op je processen is daarbij van belang, in de meest gekke situaties. Hoe beter je dat voor elkaar hebt, hoe makkelijker je het jezelf maakt. Dat geldt zowel intern in de organisatie als in de klantrelatie. We hebben hier de goede mensen op de juiste plek om dat voor elkaar te boksen. Groei in omzet en klantenbestand komt dan vanzelf."
Foto Peter Wijngaarden
Bob van Brussel
Operational manager
Bob van Brussel is sinds februari 2020 werkzaam bij WIND Internet. Bob is een regelaar pur sang en zegt hier zelf over: "Ik ben een gedreven en enthousiaste coördinator! Heb een brede interesse en een gezonde ambitie, met name op het gebied van service. Als echte regelaar zie ik overal een uitdaging in. 'Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen', dat is mijn credo!".
Foto Bob van Brussel
Ronald van Gelderen
Projectleider
Ronald denkt in oplossingen. Dat doet hij sinds juni 2013 bij WIND Internet. “Het interessante aan mijn werk is het ontleden van de klantwens. Want de wens is namelijk lang niet altijd de behoefte. Bij WIND Internet zijn we goed in het zien van die behoefte, en de vertaling daarvan in de juiste oplossing. Soms hoef je alleen maar net die ene vraag extra te stellen." Ronald heeft een dochter die aardig op hem lijkt. “Als zij zich ergens in vastbijt dan laat ze niet gauw weer los.”
Foto Ronald van Gelderen
Gerard Wijngaarden
CISO en projectleider
In de beginjaren van WIND Internet gingen we nog met een mapje de boer op om websites te verkopen. Google & Facebook bestonden nog niet. Na 20 jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor de dagelijkse gang van zaken bij WIND Internet ben ik vandaag de dag vier dagen per week in de organisatie werkzaam en hou ik me bezig met projecten, certificering en informatiebeveiliging. Je moet je processen geborgd hebben en zichtbaar kunnen laten zien aan je klant dat je dat op orde hebt. ISO27001 gecertificeerd zijn is daar het bewijs van.
Foto Gerard Wijngaarden
Joukje Wijngaarden
Managementassistent
"Je spreekt met Joukje Wijngaarden van WIND Internet." Wanneer je dit hoort, belt ze waarschijnlijk niet voor technische zaken. Joukje is achter de schermen werkzaam als managementassistent. “Dat houdt in dat ik het management ondersteun met allerlei werkzaamheden, met als doel hen zoveel mogelijk te ontlasten.” Daarnaast verzorgt ze de boekhouding en kán het gebeuren dat ze je belt als er nog niet betaald is of wanneer er vragen zijn over de facturatie. “Al sinds het bestaan van WIND Internet in 1997 ben ik hier werkzaam, met veel plezier!”
Foto Joukje Wijngaarden
Robert van Kammen
Programmeur
Robert studeerde in februari 2011 af bij WIND Internet en heeft daarna de tent niet weer verlaten. “Toen was ik het die vragen stelde, nu komen collega's bij mij. Dan merk je dat je goed in de organisatie zit.” Robert houdt zich in zijn werk bezig met het ontwikkelen van nieuwe websites en intranetten, en alles wat daar bij komt kijken aan modules, functies en koppelingen. Hij houdt naast zijn werk van buiten zijn, fietsen, wandelen, vissen, puzzelen, film kijken, uit eten gaan en dagjes uit.
Foto Robert van Kammen
Wytze Hiemstra
Programmeur
Wytze studeerde samen met Robert af bij WIND Internet in februari 2011. “We deden onderzoek naar taxanomie op websites. Dat leverde veel ervaring met TYPO3 op, waar ik nu nog steeds dankbaar gebruik van maak.” Het is prettig werken bij WIND Internet, vindt Wytze. “Je kent iedereen bij naam en weet dingen van elkaar. Dat maakt de sfeer persoonlijk en prettig." Regelmatig heeft hij dienst op de helpdesk, zo heeft hij contact met klanten. "De problemen die we dan tegen komen, bespreken we met elkaar. We zijn heel collegiaal op alle fronten.”
Foto Wytze Hiemstra
Gerrit Venema
Programmeur
Een man van nullen en enen, dat is Gerrit. Een programmeur in hart en nieren. Hij werkt al bij WIND Internet sinds 2000, en dat is nog uit de tijd dat men nog geen idee had waarvoor een website of mailaccount nuttig kon zijn. “Ongelooflijk hoe hard die ontwikkeling gegaan is en hoe WIND Internet gegroeid is sinds die tijd”, vindt Gerrit. Die groei is ook meteen de uitdaging in het werk voor Gerrit. “Maar het mooiste is het gevoel dat je een waardevolle dienst hebt geleverd. Dat mensen blij zijn met je werk, geeft voldoening.”
Foto Gerrit Venema
Hielko Luimstra
Systeembeheer
Hielko werkt sinds februari 2019 bij WIND Internet. Hij werkt vooral achter de schermen en zorgt er voor dat alles op rolletjes loopt aangaande systeembeheer. Niet alleen het systeembeheer van WIND Internet op kantoor maar ook de servers van onze klanten. Dat alles het 'gewoon' doet is mede te danken aan hem.
Foto Hielko Luimstra
Jurjen Visser
Programmeur
Jurjen houdt zich dagelijks bezig met het realiseren van voornamelijk gemeentelijke websites en intranetten. “Klanten spreek ik meestal als ze een probleem hebben, maar dat vind ik niet erg. Het is fijn om ze uit de nood te kunnen helpen.” Het is bij WIND Internet hard werken, maar wel op een leuke manier, in een goede collegiale sfeer, vertelt Jurjen. Leuk weetje: deze vader van twee zoons reist ieder jaar af naar China, het land waar zijn vrouw geboren werd. Jurjen is werkzaam bij WIND Internet sinds april 2017.
Foto Jurjen de Vries
Kees Sonnema
Programmeur
Kees is werkzaam bij WIND Internet sinds november 2017. Naast programmeur is hij ook handig in het oplossen van design-gerelateerde problemen. “Dat zorgt voor variatie en afwisseling in mijn werk.” Het programmeren heeft er altijd al in gezeten bij Kees. “Ik was altijd al aan het prutsen met computers en programma's. Iets maken waar mensen makkelijk mee kunnen werken, dat geeft voldoening.” Naast zijn werk houdt Kees ervan om landschappen te fotograferen en produceert hij zo nu en dan een stukje muziek.
Foto Kees Sonnema
Koop Mast
Programmeur
Sinds maart 2023 werk ik bij WIND Internet en gebruik ik mijn hoofd en handen om goed programmeerwerk op te leveren. Bij onderzoek voor nieuwe projecten of uitzoeken van een probleem bij een bestaand project laat ik me niet tegenhouden als een oplossing voor het probleem zich op dat moment niet aanbied. Naast het werk bij WIND Internet, houd ik me bezig met computers bouwen, open source projecten en af en toe een soldeerbout te hand nemen.