Nieuwe website zorgt voor cultuuromslag op Bonaire

Geen lange rijen meer voor het gemeentehuis op Bonaire in de vroege brandende ochtendzon. Om maar als eerste aan de beurt te zijn stond men vaak al vroeg voor de deur. Het maken van een afspraak op het Caribische eiland kan tegenwoordig digitaal, dankzij de nieuwe website die WIND Internet met en voor hen realiseerde. In de eerste maand na de lancering leverde het al 1500 gemaakte afspraken op. “Daar zijn we erg trots op”, zegt Kenneth Charlemange.

Friese nuchterheid

De website ‘bijtijds’ maken, dat was de belangrijkste vraag vanaf Bonaire aan WIND Internet. De vorige website dateerde alweer uit 2016 en was vooral zendgericht, vertelt Kenneth: “De website was nog opgezet volgens oude normen, er was geen interactie mogelijk en de website was niet mobile friendly. Het moest op de schop.” In de zoektocht naar een geschikte leverancier kwam WIND Internet op het pad. Kenneth: “Ik heb bij verschillende gemeentes werkbezoeken afgelegd en gekeken wat ik mooi vond. Bij de vraag waar die website dan vandaan kwam, kwam ik meerdere malen bij WIND Internet uit. Ik ben blij met de samenwerking, eerst met Marcel en later met Jan. De Friese nuchterheid paste ons als een jas hier op de Caribbean.”

Begrijpelijke iconen

Naast dat de website in het Nederlands en Papiamentu wordt aangeboden, wordt er veel gebruik gemaakt van iconen. “Op Bonaire komen zoveel nationaliteiten en niveauverschillen voor, we wilden de website voor iedereen begrijpelijk maken”, legt Kenneth uit. Uiteraard kenmerkt de website zich in veelkleurigheid en het gebruik van veel fotomateriaal, “dat past bij ons”, aldus Kenneth. Het maken van afspraken is toch wel het paradepaardje voor Bonaire. “Dat heeft voor een enorme cultuuromslag gezorgd, dat hielden we eerder niet voor mogelijk. We zijn nog steeds in ontwikkeling, maar als alles straks af is, hebben we de mooiste website van het Caribisch gebied.”

Image mask
"Ik ben blij met de samenwerking. De Friese nuchterheid paste ons als een jas hier op de Caribbean."
Image overlay
Kenneth Charlemagne, SEO Adviseur OL Bonaire

Kenneth Charlemagne

SEO Adviseur