Gebruik formulier bewijst zichzelf

Wanneer een incident plaatsvindt in de regio Zaanstreek-Waterland, maakt de voorlichter van dienst ter plekke een liveblog aan via een smartphone of tablet. De Vries: “Met het formulier dat we daarvoor lieten ontwikkelen door WIND Internet, kunnen we snelheid maken  en volledig zijn in de berichtgeving.”

Makkelijk LIVE communiceren tijdens een crisis

Op de website van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) wordt op een slimme en snelle manier gecommuniceerd over incidenten, live vanaf locatie door de Voorlichter van Dienst. Achterliggend doel is om inwoners via de berichtgeving over de incidenten op de website te wijzen op nuttige informatie over wat te doen bij bijvoorbeeld brand, overstroming, storm of stroomuitval. Dat systeem werkt. “Tijdens berichtgeving over incidenten hebben we gemiddeld 15 keer meer bezoekers dan normaal op de website”, vertelt Ramses de Vries, adviseur communicatie bij VrZW.
 
Wanneer een incident plaatsvindt in de regio Zaanstreek-Waterland, maakt de voorlichter van dienst ter plekke een liveblog aan via een smartphone of tablet. De Vries: “Het formulier dat we daarvoor lieten ontwikkelen door WIND Internet, werkt goed. Er zijn nog een paar kleine dingen die we  willen aanpassen. Zo willen we graag een teller bij de tekst die ingevoerd wordt, omdat berichten ook doorgeplaatst worden naar Twitter en daar een limiet aan de lengte zit. We willen zoveel mogelijk automatiseren zodat het gebruik zo eenvoudig mogelijk wordt. Daarmee kunnen we snelheid maken en volledig zijn in de berichtgeving. Dat zorgt er weer voor dat media onze berichten overnemen en minder vragen stellen tijdens een incident. Via de media wordt ons bereik weer groter en worden inwoners zich bewust van wat er gebeurt bij een incident. Daarmee is ons doel bereikt.”
 

Image mask
“Het formulier dat we daarvoor lieten ontwikkelen door WIND Internet, werkt goed"
Image overlay
Foto Ramses de Vries

Ramses de Vries

Adviseur communicatie bij VrZW