ABG-Gemeenten: Drie websites in één uniforme stijl

Onlangs zijn de 3 websites van de ABG-gemeenten volledig vernieuwd. De samenwerking was een voortzetting van een bestaande samenwerking die al begon in 2018. David van Geijn van ABG-gemeenten was projectleider vanuit de gemeenten. “Deze samenwerking kenmerkte zich door prettige en vlotte communicatie met Ronald en Gerard die de projectleiders bij WIND Internet waren. Verder hebben we in het begin een aantal sessies gehad met de vormgever Martijn.”

De kracht van efficiëntie en technische kennis

“Wat ons vooral opviel aan de samenwerking was het snelle schakelen dankzij de korte communicatielijnen. Dit, samen met de hoge technische kennis van de ontwikkelaars, maakte het proces heel fijn. Het hoofddoel van dit project was het technisch integreren van drie websites (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen) in één Content Management Systeem (CMS), met een sterke focus op uniformiteit. Daarnaast streefden we naar een volledige vernieuwing in design, structuur en inhoud, met de bezoeker als centraal uitgangspunt. Na de evaluatie kunnen we zeggen dat we tevreden zijn met het eindresultaat: 125 pagina's zijn herschreven en voorzien van een nieuw, duidelijk template. Bovendien hebben tests met 70 inwoners aangetoond dat zij in 86% van de gevallen  goed hun weg vinden op de nieuwe websites.”

Gebruiksvriendelijkheid voorop

“Het ontwerp van de websites is bewust rustig gehouden, zonder afleidende elementen. Hoewel dit misschien niet het meest spannende design is, draagt het aanzienlijk bij aan de gebruiksvriendelijkheid. Bijzonder nuttig zijn de GEO-module en de tijdlijn op de projectpagina's, die zorgen voor een helder overzicht. Het ontwerp is bovendien ontwikkeld met een 'mobile-first' benadering. Gebruikersfeedback is een essentieel onderdeel van onze website. Van de 70 ontvangen reacties was een groot deel bijzonder nuttig, bijvoorbeeld in het signaleren van typefoutjes of niet-werkende links. Voor de toekomst zijn er plannen om de content verder te herschrijven en de toegankelijkheid van de websites verder te verbeteren. Daarnaast willen we ook de online formulieren optimaliseren."

Ten slotte, de vraag of we WIND Internet zouden aanbevelen aan anderen op zoek naar webontwikkelingsdiensten? “Jazeker. Hun expertise en kennis zijn doorslaggevend geweest voor het succes van dit project.”

Image mask
"Hun expertise en kennis zijn doorslaggevend geweest voor het succes van dit project"
Image overlay
Logo ABG Gemeente

David van Geijn

Beleidsadviseur dienstverlening