Door samenwerking kennis en kosten delen

In Leiderdorp is onlangs de nieuwe gemeentelijke website live gegaan. De website draait op dezelfde installatie als de gemeentes Oegstgeest en Zoeterwoude, en de raadssite van gemeente Leiden. Zo worden kennis en kosten gedeeld!

Gemeente Leiderdop stapte als laatste in het rijtje van vier over, maar al langere tijd waren de ogen gericht op WIND Internet als leverancier. “Zowel in hun aanbod als presentatie viel WIND Internet op”, vertelt Kevin Hamaker, webmaster bij de gemeente. “WIND Internet had precies in huis wat we nodig hadden, en liet ook zien dat ze het waar konden maken.”

Doordat de vier gemeenten gebruikmaken van dezelfde installatie, worden maandelijkse kosten gedeeld en kunnen benodigde koppelingen gezamenlijk worden gemaakt. Tegelijk kunnen de gemeenten onafhankelijk van elkaar beslissingen nemen voor separate zaken. Kevin: “Een betaalsysteem is uiteraard niet met elkaar te verenigen. Maar de koppeling voor de automatische weergave van bekendmakingen bijvoorbeeld, konden we van de ander overnemen. Nu zijn we bezig met de aanvraag voor multifactor login. Om daar samen beslissingen in te nemen kost het nodige overleg, maar het bespaart veel tijd en geld om het alle vier apart van elkaar te doen. Bovendien weten we zeker dat de installaties veilig zijn straks.”

“Met WIND Internet is het prettig communiceren”, vindt Kevin. “Ze zijn vriendelijk en snel met antwoorden op alle vragen. En als een antwoord er niet meteen is, dan volgt de oplossing alsnog niet veel later. Dat werkt fijn samen!”

Image mask
“Met WIND Internet is het prettig communiceren”
Image overlay

Kevin Hamaker

Gemeente Leiderdorp