Data-driven website voor Waadhoeke

Voor gemeente Waadhoeke voerden we een redesign van de website uit. Tegelijk maakten we van het redesign een mobiele versie, waarop andere toptaken kunnen worden getoond dan op de desktop. Op basis van data wordt er op het betreffende device afgestemde content aangeboden. Daaraan is een uitvoerig onderzoek over het verschil in gebruik op mobiel en desktop aan voorafgegaan. Uit de statistieken en de zoekresultaten bleek dat het per device kan verschillen welke toptaak belangrijk is. 

Voor WIND Internet was dit de eerste gemeente waarbij deze relatief eenvoudig toe te passen oplossing is uitgevoerd. We kijken wat betreft het hele traject terug op een soepel verlopen project. Dat is mede te danken aan duidelijke afspraken en voldoende ruimte in de planning voor uitvoering en testmomenten. Hier lees je wat de gemeente er zelf over schreef op Linked-in. 

Afbeelding website home-pagina gemeente WaadhoekeAfbeelding webpagina Gemeente WaadhoekeAfbeelding webpagina Gemeente Waadhoeke
Image mask
"Het resultaat: een gebruiksvriendelijke en toegankelijke website die ontwikkeld is voor maar vooral ook dóór onze inwoners!"
Image overlay
Foto Douwe van der Wal

Douwe van der Wal

Adviseur Publieksdienstverlening