"Ons intranet is nu een vindplaats van informatie en successen.”

Orionis Walcheren is een werk-leerbedrijf. Ze zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet en aanverwante wet- en regelgeving voor verschillende gemeenten, waaronder de gemeente Vlissingen en Middelburg.

"Ons intranet ging al 8, misschien wel 9 jaar mee. Je kunt je voorstellen dat dat er heel anders uit zag dan wat we vandaag de dag gewend zijn. Het was vooral zendgericht. We waren al een tijdje op zoek naar wat anders. Een nieuw en interactief intranet moest er komen. We hadden een pakket van eisen opgesteld dat vooral dingen kunnen delen, interactie met elkaar, en elkaar kunnen leren kennen voorop stelde. Arnoud kende ik nog van de gemeente Vlissingen, waar we een tijdje tegelijk hebben gewerkt. Ik wist dat zij de slag met een nieuw intranet al hadden gemaakt want we treffen elkaar nog regelmatig in werkverband. Ik vroeg hem hun intranet eens te laten zien want ik was benieuwd hoe het eruitzag en hoe het voor hem werkte. Meteen bleek: dat was wat we zochten. 

WIND Internet faciliteerde de technische kopie en sindsdien werken we met het zelfde pakket. In de aanloop naar de lancering op 1 mei 2016 was er een tweedeling onder de collega’s. De ene helft was enthousiast en kon niet wachten, de andere helft was huiverig: wat gebeurt er als iedereen alles maar kan plaatsen? Het bleek goed uit te pakken. We hebben als afdeling communicatie bewust veel aan actieve ondersteuning gedaan. Een korte handleiding vertelt in hapklare brokken hoe je berichten plaatst, je profiel aanpast en je eigen widget indeelt met zaken die voor jou handig zijn. Iedere afdeling heeft één of meer key- users, sleutelfiguren in de organisatie die de afdelingspagina’s vullen. Wat je nu ziet is dat medewerkers zelf hun successen delen. Dat levert alleen voor ons als afdeling communicatie al een enorm voordeel op. Intranet is voor ons nu een vindplaats van informatie en successen."

Vindbaarheid van zaken

"TYPO3 werkt voor ons goed. Vooral de vindbaarheid van zaken, met de manier waarop het is ingericht en documenten kunnen worden weggezet, maakt dat het voor ons een goede keus is geweest. De profielpagina’s raken steeds meer ingevuld, dit zorgt ervoor dat we elkaar kunnen vinden maar ook meer van elkaar weten. Je leert elkaar echt veel beter kennen en daardoor kun je beter samenwerken. Financiën kunnen we met de twee gemeenten delen en dat is erg prettig."

Intranet Vlissingen
Image mask
"Intranet is voor de afdeling communicatie nu een vindplaats van informatie en successen.”
Image overlay
Marcia Wielemaker, communicatie-adviseur Orionis Walcheren

Marcia Wielemaker

Communicatie-adviseur Orionis Walcheren