Tilburg ontwikkelt nieuw sociaal intranet

Tilburg ontwikkelt nieuw sociaal intranet

donderdag 14 september 2017

In de nieuwsbrief van juni kondigden we de samenwerking met gemeente Tilburg aan. We zijn met hen een nieuw intranet aan het ontwikkelen. “Een intranet dat het motorblok van interne communicatie moeten worden”, zo omschrijft Mark Schouten van gemeente Tilburg het. Het nieuwe intranet dient als basis voor de gemeente die streeft naar een participerende overheid. “Het nieuwe werken hoort daarbij, en daar was het oude intranet niet meer voor geschikt. Het intranet van WIND Internet biedt wel volop mogelijkheden om ons verder te verbeteren op het gebied van communicatie en samenwerking.”

De bouw van het nieuwe intranet voor gemeente Tilburg is opgedeeld in drie fases. Fase 1 biedt de basis; een sociaal intranet. Mark: “Fase 1 is al een hele grote stap voorwaarts in vergelijking met het huidige intranet. Een samenwerkingsplatform waar we mee werken, wordt geïntegreerd in het nieuwe intranet. Door die integratie verwachten we dat het meer gebruikt gaat worden. Daarnaast kunnen collega's straks zelf nieuws uit de organisatie plaatsen, en op elkaar reageren. Als we echt een participerende overheid willen zijn, vinden we dat dat intern ook in verbinding met elkaar moeten werken.”

“Een nieuw en sociaal intranet is nooit af”

In fase 2 worden verschillende koppelingen met andere systemen gemaakt, maar welke dat zijn is nu nog niet bekend. “Dat is mede afhankelijk van de behoefte van de medewerkers.” De derde fase is nog blanco. “Een nieuw en sociaal intranet is nooit af, naar onze mening. Het zou niet logisch zijn als we nu al precies zouden weten hoe het intranet er volgend jaar rond deze tijd uit ziet. Dat is waarom we de ontwikkeling in fases hebben opgedeeld. WIND Internet is een hele fijne partner in deze ontwikkeling. Ze denken met ons mee, werken hard, en bovendien enorm flexibel. Samen gaan we er tegenaan!”