Snel traject voor Mijn taxi op maat

Snel traject voor Mijn taxi op maat

donderdag 01 december 2016

De Regiotaxi als openbaar vervoermiddel verdwijnt volgend jaar. Zes gemeentes in Overijssel nemen vanaf 1 januari 2017 gezamenlijk het regiotaxivervoer over van de provincie Overijssel. Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, is onder meer een gezamenlijke website opgeleverd. WIND Internet kreeg het verzoek om binnen twee weken de website Mijn Taxi op Maat op te leveren.

Veranderingen voor klanten

De gemeenten Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Olst-Wijhe, Zwartewaterland en Staphorst hebben het vervoer van de Regiotaxi gezamenlijk aanbesteed. Voor gemeente Olst-Wijhe is ook het leerlingenvervoer meegenomen. De nieuwe vervoerder gaat voornamelijk personen vervoeren die in het bezit zijn van een Wmo-pas. De overgang gaat gepaard met grote veranderingen. Een andere vervoerder, nieuwe passen en verschillende ritvormen en ritprijzen. 

Snel traject

Rogier van Zon van Hardenberg-Ommen: 'Nadat duidelijk werd wie de aanbesteding voor het vervoer had gewonnen, wilden we zo snel mogelijk starten met het informeren. Er moest snel een website gemaakt worden voor onze klanten met een Wmo-pas. WIND Internet kreeg de opdracht om binnen twee weken een nieuwe website op te leveren. Onderdeel van de website was ook de grafische vormgeving. Een knappe prestatie dat het gelukt is'.

Informatief

Op de website krijgen bezoekers in één oogopslag veelgestelde vragen te zien en belangrijke informatie over reserveren en reizen met de taxi. Later wordt de website aangepast en worden de bezoekers doorgestuurd naar meer gemeentespecifieke informatie. Ook het online reserveren van vervoer wordt nog toegevoegd. 

Nieuwsgierig? Kijk op www.mijntaxiopmaat.nl