Website Hof van Twente in nieuw jasje

Website Hof van Twente in nieuw jasje

donderdag 06 oktober 2016

Een nieuw uiterlijk en een andere indeling voor de website van Hof van Twente. Met de lancering van de aangepaste site is een reeks van verbeteringen doorgevoerd. Zo heeft het zoeken een prominentere plek gekregen en staan de toptaken centraal.

Onderzoek

Carolien Huisstede van Hof van Twente: "De aanpassingen zijn gedaan naar aanleiding van kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Het 'Hofpanel', het burgerpanel van Hof van Twente, heeft in 2015 haar mening gegeven over de website. Ook zijn er gebruikerstesten gedaan. Alle informatie en wensen zijn verzameld en vormden de basis voor de aanpassingen die nu gedaan zijn. Nieuw op de site is de knop voor feedback die op elke pagina te zien is. Zo wordt het heel makkelijk voor bezoekers om commentaar of suggesties te geven. We hopen dat we veel input van de webbezoekers krijgen."

Vervolg

Dit is een eerste fase van websiteverbetering voor Hof van Twente. In de volgende fase krijgen de webrichtlijnen aandacht en wordt de zoekfunctie verbeterd. De site blijft voortdurend in ontwikkeling. Technisch gezien is de basis zeer solide: de site heeft niet alleen een nieuw uiterlijk, maar is ook gemigreerd naar versie 7.6 van het TYPO3 cms. Dit is de versie van TYPO3 die de komende jaren wordt ondersteund. De vernieuwing bij Hof van Twente is drievoudig: functioneel, vormgeving en techniek. 

www.hofvantwente.nl 

www.hofvantwente-bouwkavels.nl