Bibliotheek Stenden: nieuwe bron van informatie

Bibliotheek Stenden: nieuwe bron van informatie

maandag 05 september 2016

Stenden Hogeschool is het nieuwe studiejaar goed begonnen met een de lancering van een website voor de bibliotheek. Passend bij het internationale karakter van de hogeschool is de website volledig tweetalig. Het is een taakgerichte subsite geworden, met een belangrijke rol voor het zoeken in verschillende bronnen. Voor het zoeken is Ebsco Information Services geïntegreerd. Dit is specialistische software voor zoeken in verschillende databases, veel toegepast bij onder andere universiteiten, ziekenhuizen en bibliotheken. 

Over het project

Tea Kolthof, één van de informatiespecialisten van de Stenden Bibliotheek: "In drie maanden tijd een nieuwe website ontwikkelen is de verdienste van De Staat van het Web, WIND Internet en Stenden Bibliotheek. Het was een uitdagend, maar vooral leuk project. De goede samenwerking heeft geresulteerd in een mooi vormgegeven website, waar studenten en medewerkers van Stenden Hogeschool snel, kwalitatief goede informatie kunnen vinden".

Efficiëncy

De bieb is een stuk toegankelijker geworden voor studenten. Het zoekgedrag van de webbezoekers stond centraal bij de indeling. Voor de bibliotheekspecialisten is het proces van aanwinsten versimpeld. De aanwinsten werden altijd per locatie binnengehaald, nu wordt er één xml ingelezen met de info van alle locaties. De informatie kan per locatie getoond worden. De extra info voor 'Uitgelichtberichten' kan eenvoudig toegevoegd worden. De extensie die we hiervoor gebouwd hebben levert voor de bieb tijdsbesparing op: er zijn minder handelingen nodig voor het verwerken.  

Samenwerking

Wij van WIND Internet hebben de samenwerking in dit project als zeer prettig ervaren. Samen hebben we het doel gehaald om de bibliotheek live te zetten voor het nieuwe studiejaar. Nieuwsgierig naar het resultaat? Kijk op de website van bibliotheek Stenden.