Succesvolle crowdfunding voor front-end editing

Succesvolle crowdfunding voor front-end editing

dinsdag 09 augustus 2016

Het bewerken en maken van teksten in TYPO3 makkelijker maken: dat kan met front-end editing. Front-end editing in TYPO3 kan nu wel, maar heeft beperkte mogelijkheden. Daar komt verandering in. Een Zweeds bedrijf gaat de module maken, nadat er via crowdfunding ruim € 50.000 binnengehaald is voor de ontwikkeling.

Front-end editing

Wat is het precies, dat front-end editen? Voor wie tekst op een website schrijft is het vaak lastig in te schatten hoe dat eruit komt te zien aan de ‘voorkant’ van de website. De editor zit aan de ‘achterkant’ (back-end) van de website. Met een front-end editor is het bewerken direct aan de voorkant van de website. Het is meteen duidelijk hoe tekst of afbeelding er uitziet. Bewerken wordt daarmee makkelijker, sneller en echt WYSIWIG: 'wat je ziet is wat je krijgt'.

Crowdfunding

Een basisversie van het front-end editen was voor € 25.000 te maken. Maar er is meer dan het beoogde doelbedrag binnen gehaald: € 59.000. Ruim 100 verschillende bronnen droegen bij en is er geld genoeg voor een zeer complete module. Ook wij hebben bijgedragen, omdat we de grote voordelen van het front-end editen voor de redacteuren zien. 

Meer info

Bekijk het filmpje over de beoogde werking van front-end editing op www.pixelant.se.

Vanzelfsprekend laten we het weten als deze of andere functionaliteit beschikbaar is. TYPO3 ontwikkelt zich blijvend!