Notificaties: mis niets nieuws op het intranet

Notificaties: mis niets nieuws op het intranet

maandag 05 oktober 2015

Nooit meer een bericht op het intranet missen, dankzij notificaties bovenin het scherm! Het is een toevoeging op het intranet, gemaakt voor de gemeente Almere. De gebruiker krijgt een melding als er iets gewijzigd is of als er gereageerd is op een eigen bericht. Een melding zoals bij Facebook en LinkedIn. De medewerker krijgt door een oranje bolletje in de header een trigger om te kijken wat er nieuw is. 

Hoe werkt de module?

Als er iets wijzigt op een project- of teampagina krijgen de gebruikers die lid zijn van deze groepen een melding. Er verschijnt een getal van het aantal wijzigingen en bij het aanklikken van dat cijfer zijn de laatste aanpassingen zichtbaar. Een voorbeeld is te zien in de afbeelding hiernaast. Voor nieuwsberichten geldt hetzelfde: voor alle nieuwsberichten waar een gebruiker op geabonneerd is, is het aantal updates zichtbaar met een getal. 

Instelbaar door de gebruiker

De meldingen staan automatisch aan, maar zijn per onderdeel aan- of uit te zetten. Zo is de gebruiker de baas welke meldingen er zichtbaar moeten zijn. Een ander element is een notificatie als er een reactie is op een bericht dat de gebruiker geplaatst heeft. Door deze actieve attendering ontstaat er meer interactie.

Wiki

Almere gebruikt een interne Wiki. Wordt er iets gewijzigd op de Wikipagina's? Ook dat wordt gemeld aan de bezoeker van 'Alforum'. Dit onderdeel van de notificatie is nu ‘alles of niets’. Maar aangezien er dagelijks meerdere updates in de wiki verschijnen, loopt dit erg snel op. Het wordt zo gemaakt dat de notificaties in te stellen zijn voor specifieke pagina’s. Dit is met name een wens vanuit de personen die de wiki vullen en ‘hun onderwerp’ in de gaten willen houden. Meer weten over de Wiki op het intranet van Almere? Lees dan het nieuwsbericht 'Kennis uit de kast'.

Wilt u ook notificaties introduceren? Neem dan contact op met Gerard Wijngaarden.