Speciale site sociale teams Borger-Odoorn

Speciale site sociale teams Borger-Odoorn

woensdag 23 september 2015

In september online gegaan: een eigen website voor de sociale teams van de gemeente Borger-Odoorn. Een logische keuze: de sociale teams zijn ondergebracht in een eigen stichting. Een eigen gezicht, een eigen huisstijl. En natuurlijk een eigentijdse responsive website. 

Sociale teams en informatie

De sociale teams zijn nieuw, de inhoud van de website moest volledig opnieuw tot stand komen. De onderwerpen en thema's zijn in een brainstormsessie met inhoudelijke betrokkenen bedacht. De vormgever heeft een opzet gemaakt op basis van deze input. Het inhoudelijke vullen was ook nog een hele klus, omdat er weinig tekst voorhanden was. De informatie is grotendeels zelf geschreven. 

Doelgroep en teksten

Annettte Toepoel, projectleider: "Het is voor deze doelgroep extra belangrijk dat de website goed te vinden en te gebruiken is. In het traject heeft een testpanel aan de hand van testopdrachten de gebruikersvriendelijkheid van de website getest. Het panel bestond uit 2 raadsleden, 2 leden van de Wmo-raad, de directeur van de stichting, een sociaal werker, een beleidsambtenaar Wmo en 4 inwoners, waaronder een taalambassadeur (laaggeletterdheid). Deze laatste groep is belangrijk, want dat is de feitelijke doelgroep. De testopdracht bracht nog veel puntjes aan het licht, maar geen ingrijpende zaken. Hier en daar konden de formuleringen wat eenvoudiger en er kwamen nog wat fouten aan het licht. Het testpanel heeft z'n waarde bewezen".

Verhalen uit de praktijk

In een workshop met communicatiemedewerkers en leden van de sociale teams zijn de 'Verhalen uit de praktijk' tot stand gekomen. Een mooi, aansprekend onderdeel op de site. 

Bekijk het resultaat op www.socialeteamsborgerodoorn.nl