GGD Regio Utrecht volgt Drents voorbeeld

GGD Regio Utrecht volgt Drents voorbeeld

maandag 28 september 2015

De nieuwe website www.ggdru.nl is voor een groot deel gebaseerd op de website van GGD Drenthe. Vooral de indeling op basis van doelgroepen van de Drentse site spraken zo aan, dat er toestemming werd gevraagd om een kopie te maken. Vanzelfsprekend in een vormgeving conform eigen huisstijl.  

Marlies Scheper van GGD regio Utrecht: “Wij gingen op zoek naar een nieuw systeem omdat ons oude website-cms uitgefaseerd werd. We hebben een uitgebreide marktverkenning gedaan langs de overige 24 GGD’s.” www.ggddrenthe.nl kwam als beste voorbeeld uit de bus. GGD Drenthe was zeer tevreden over WIND Internet als webbouwer en TYPO3 als cms. Reden voor de Utrechtse GGD om bij WIND aan te kloppen. Het overnemen van indeling bleek geen probleem. De nieuwe website is zo gemaakt dat we de mogelijkheid hebben om de pagina’s flexibel in te delen. We kunnen alle blokken gemakkelijk verplaatsen waardoor we goed op de actualiteit kunnen inspelen. Een belangrijk pluspunt voor ons”.  

Toevoeging: responsive

Alle functionaliteiten en de doelgroepindeling zijn overgenomen. De content is op een eigen manier ingevuld. Eén belangrijke verandering: het ontwerp is responsive gemaakt. Een toevoeging die voor GGD Drenthe weer interessant is en mogelijk hergebruikt wordt. Zo heeft het ’delen’ voordelen voor beide partijen.  

Trajectduur

In maart was het eerste contact met WIND Internet, in mei is er akkoord gegeven. Bouw van de website kon van start gaan, zodat in juli de site gevuld kon worden. De definitieve website is 1 september live gegaan. Een vlot traject!