Responsive toptakensite voor Den Bosch

Responsive toptakensite voor Den Bosch

vrijdag 28 augustus 2015

Drie uitdagingen in één bij het vernieuwen van de website van de gemeente Den Bosch. Het veranderen naar een digitale dienstverleningssite, het ombouwen naar een responsive website en een upgrade naar TYPO3 6.2. Een grote migratieklus, die door gezamenlijke inspanning van de gemeente (inhoud en redactie), Decode (ontwerp) en WIND Internet (TYPO3 en html) succesvol verlopen is.  De klus is ook nog eens in korte tijd geklaard, in een kleine twee maanden.  

Less is more

Alle gemeentes in Nederland maken een ontwikkeling door naar ‘less is more’. Het aantal pagina’s op de website wordt drastisch gereduceerd, bij de gemeente Den Bosch is het aantal van 5000 naar 300 pagina’s gegaan. Minder pagina’s, minder beheer en centrale regie, dat is de gedachte. En passant is de site ook volledig webrichtlijnen-proof gemaakt. 

Responsive

De nieuwe site is responsive. Waar Den Bosch voorheen een aparte mobiele site had, is nu de keuze gemaakt voor een responsive website. Een aparte mobiele site zorgt voor meer beheer en heeft het risico dat er verschillen zijn. Met een responsive site is de inhoud op alle apparaten hetzelfde en is een goede weergave op elk apparaat gegarandeerd.  

Monitoren

Hank van Empel van de gemeente Den Bosch: "Al met al zijn we zeer content met onze nieuwe site. Kinderziekten en nawerk zijn voorbij. Het gaat heel voorspoedig en dat is fijn omdat we daarmee ruimte en tijd creëren om een soort van toptaken-jaarkalender samen te stellen (wanneer komt er wat op ons af). Denk hierbij aan reisdocumenten in het voorjaar, kerstbomen afvoeren in januari etc. We gebruiken Google Analytics doorlopend om te inventariseren wat er op ons af kwam en gaat komen". 

Meer informatie op de casepagina.

Website gemeente Den Bosch: www.s-hertogenbosch.nl