Eigentijdse startpagina voor Heerenveen

Eigentijdse startpagina voor Heerenveen

maandag 24 november 2014

De gemeente Heerenveen heeft sinds de intocht van Sinterklaas in de stad een portalwebsite. De startpagina is een initiatief van de gemeente samen met het samenwerkingsverband ’Heerenveen 'n gouden plak en de HOV (de Heerenveense Ondernemers Vereniging). Met de nieuwe site treedt Heerenveen onder één noemer naar buiten en is het beter mogelijk om de gemeente Heerenveen als geheel te profileren. Er is door partijen veel tijd en energie in gestoken met als resultaat een mooi eindproduct: een eigentijdse responsive website.

Hoe zijn de de reacties? 

"De reacties op de nieuwe site zijn zeer positief. De website is eigentijds, duidelijk en wordt functioneel als prettig ervaren. Een echt visitekaartje voor de gemeente", aldus Astrid Wielinga, projectleider van het portalproject. 

Redactie en beheer

De gemeente is verantwoordelijk voor beheer van de website en plaatst zelf info. De url heerenveen.nl is eigendom van de gemeente. Een portal betekent ook meer beheer, dat realiseert de gemeente zich. De komende tijd wordt gekeken hoeveel extra tijd er met de Portal is gemoeid en of er extra capaciteit voor redactie nodig is. 

Meer plannen

De volgende stap is om de gemeentelijke website aan te passen. Ook hier is het streven om de bezoeker duidelijk en snel digitaal te helpen. Dit houdt in dat toptaken prioriteit krijgen, ondersteund in woord en beeld. Heerenveen is al weer bezig met verdere vernieuwing!

Bekijk de Portal Heerenveen. Responsive - dus op pc, telefoon en tablet een andere verschijningsvorm.