Solr stees vaker en breder toegepast.

Solr stees vaker en breder toegepast.

maandag 30 juni 2014

Op steeds meer websites en intranetten zetten we Solr in als zoekmachine. De ervaringen zijn zeer positief, het zoeken op de sites verbeterd sterk en het is bovendien sneller.

De kracht van zoeken met Apache Solr:

  • snelheid: Solr zoeken geeft zeer snel resultaten
  • autoaanvullen: Solr helpt de bezoeker door het doen van suggesties
  • facetzoeken: Solr biedt op het resultatenscherm filtermogelijkheden
  • open source: geen hoge kosten zoals bij andere Enterprise zoekoplossingen

Solr is snel, zelfs op een website met veel documenten zoals op een gemeenteraadswebsite.

Intranet

Niet alleen websites, maar ook intranetten voorzien we van Solr zoeken. Voor de eigen medewerkers is een goede zoekfunctie op het intranet cruciaal. Snel informatie vinden via de zoekfunctie bespaart veel tijd. Een groot deel van de intranetten werkt al met Solr.

Externe databases

De gemeente 's Hertogenbosch zet Solr in voor het Gemeentelijke Klantcontactcentrum. De zoekfunctie van het Klantconcactsysteem is voorzien van een i-frame waarin het TYPO3 / Solr zoeken wordt geladen. Zoeken gebeurt in de interne systemen, maar ook in een externe bron van www.stimulansz.nl. Medewerkers kunnen zo met één zoekopdracht sneller de benodigde informatie vinden en de klanten sneller van dienst zijn. De filters zorgen voor de mogelijkheid om de keuze te maken: zoeken in interne en/of externe bronnen. In de resultaten wordt voor de medewerkers visueel weergegeven van welke bron de informatie komt. 

Deze nieuwe functie is nog niet in productie, maar de resultaten zijn hoopgevend en de kans is groot dat er nog meer externe bronnen toegevoegd worden. Een mooie toepassing van Solr!

Websites waar wij Solr hebben geïnstalleerd: 

www.gemeenteraademmen.nl - www.borger-odoorn.nl - www.boxtel.nl - www.asten.nlwww.someren.nl - www.gemeentewestland.nl - www.goirle.nl - www.ommen.nl - www.hardenberg.nl

Meer weten over zoeken op uw site? Hans Holwerda is onze Solr-specialist. Hij beantwoordt uw vragen graag!