Dimpact dloket geïntegreerd in TYPO3 sites

Dimpact dloket geïntegreerd in TYPO3 sites

donderdag 26 juni 2014

Voor de bestuursdienst Ommen-Hardenberg hebben wij een koppeling met de producten en diensten van het digitaal loket van Dimpact gemaakt. Dimpact is het samenwerkingsverband van gemeenten waar dienstverlening en bedrijfsvoering samen ontwikkeld worden. Eén van de producten is het digitaal loket, de gemeentelijke producten en transacties. 

De nieuwe koppeling zorgt ervoor dat de producten op de website van de gemeente Hardenberg en de gemeente Ommen getoond worden met een URL van de gemeente. Zie bijvoorbeeld het product 'afspraak maken' op www.ommen.nl. De informatie die hier getoond wordt komt van het dloket.hardenberg.nl

Rogier van Zon van de bestuursdienst Ommen-Hardenberg somt de voordelen op:  

  • Geïntegreerd. Allereerst heeft deze koppeling ons als Dimpact-gemeente nu meer vrijheid gegeven. We hoeven bezoekers niet meer te verwijzen naar een digitaal loket op een externe website. Nu kunnen we ze met minder kliks verwijzen naar een pagina binnen onze website waar de productinformatie, op basis van de VIND-content van Sdu Information Solutions, wordt getoond.

  • Maatwerk. Door het samenwerkingsverband tussen verschillende gemeenten is binnen Dimpact maatwerk niet mogelijk. Door de koppeling kunnen wij nu zelf bepalen op wat voor manier we de productinformatie tonen op een pagina en welke extra informatie we daar bij willen plaatsen. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een extra blokje met specifieke contactgegevens voor dat product, of relevante links.

  • Vindbaarheid. De productinformatie kan nu beter via de gemeentelijke zoekmachine worden gevonden. Voor onze digitale dienstverlening is dat een enorme vooruitgang.

"Wat bovendien erg mooi aan deze ontwikkeling is, is dat wij als Dimpact-gemeente nu eindelijk kunnen starten met Toptaken. Dit was al lange tijd een wens van ons, maar doordat voor het Digitaal Loket en de gemeentelijke website uit twee verschillende websites bestonden, was dit niet mogelijk.

De koppeling is door WIND Internet op een hele vakkundige manier gerealiseerd. Waarbij goed is meegedacht op het moment dat dit nodig was. We profiteren nu van de voordelen die Dimpact biedt, maar met het gemak en de eenvoud van TYPO3. Tijdens de realisatie van de koppeling waren de lijnen met WIND Internet weer kort en dat maakt het samenwerken echt heel prettig".

Informatie voor Dimpactleden

Het beheer van de producten blijft binnen de Dimpact-omgeving, zodat de koppeling met het Medewerkersportaal, waarbinnen alle klantcontacten worden geregistreerd, gegarandeerd blijft. De medewerkers van telefonie blijven dus in het medewerkersportaal altijd dezelfde informatie zien als in het Digitaal Loket van Dimpact en dus ook op de gemeentelijke website. Het beheer blijft bij de functioneel en/of applicatiebeheerder van het Dimpact digitaal loket. Er is een dagelijkse synchronisatie, mutaties in het digitaal loket zijn de volgende dag zichtbaar op de website. 

Meer weten over deze koppeling? Neem contact op met Gerard Wijngaarden.

Informatie over Dimpact is te vinden op www.dimpact.nl en over de Vind-producten op de site van het SDU.