Intranet voor de gemeente Katwijk

Intranet voor de gemeente Katwijk

dinsdag 10 december 2013

Het sociaal intranet gebaseerd op TYPO3 is nu ook geïmplementeerd in de gemeente Katwijk. Veel van de standaardmodules zijn in gebruik genomen en er is extra nadruk op het zelf opstarten van groepen voor kennisdeling via het Intranet. 

Stephan de Prouw, projectleider en webmaster: 'Vooraf hebben wij de communicatie- en informatiebehoefte van de medewerkers bepaald door interviews met zo’n 70 medewerkers van verschillende afdelingen. Daaruit is een FO en een eisen- en wensenlijst voortgekomen en die bleek perfect aan te sluiten bij het sociale intranet van WIND Internet. Vrijwel alles wat we hadden bedacht zat er standaard al in'.

Groepen

Hoe werken de groepen? In principe mag iedereen die daar behoefte aan heeft een groep starten. Dat hoeft geen groep volgens de organisatiestructuur te zijn (al zijn die er ook). Een paar voorbeelden:

  • de redactieraad van het personeelsblad heeft een groep gestart voor het delen van artikelen
  • de OR om de verkiezingen aan te kondigen en te begeleiden
  • de LEAN-adviseurs om zelf nieuws te kunnen publiceren en documenten te delen
  • een aantal projectgroepen met vakspecialisten

Groepen bevatten een nieuwsmodule, foto-album, forum, kalender, documentenmap(pen) en algemene tekstmodules.

Iedereen kan een groep starten, dat past bij het zelfredzame karakter van het intranet. Er zijn al ideeën over het uitbouwen van deze functionaliteit. Dat is iets voor de doorontwikkeling, mogelijk samen met andere afnemers van het sociale intranet. 

Tot slot nog de prettige constatering van Katwijk dat er een mooi product gerealiseerd is èn dat de deadline voor oplevering gehaald is. Een prachtig resultaat!