WIND Internet aanwezig op TYPO3congres

WIND Internet aanwezig op TYPO3congres

woensdag 06 november 2013

Op 5 november 2013 vond HET jaarlijkse TYPO3 evenement van de Benelux plaats: het TYPO3congreshttp://www.typo3congres.nl. Dit jaar waren wij ook weer aanwezig. Gezien het belang dat wij hechten aan dit evenement en TYPO3 zijn we tevens sponsor.

Wat viel ons op deze keer:

Veel belangstelling
Ondanks de dalende trend van bezoeken aan congressen konden we toch zien dat TYPO3 op veel belangstelling kan rekenen. Met een aangegeven opkomst van ongeveer 200 man kun je zien dat TYPO3 leeft in Nederland.

TYPO3GEM & Daniel Doesburg-award
Dit jaar werd voor de tweede keer de Daniel Doesburg-award uitgereikt. Deze award is in het leven geroepen om personen of organisaties te erkennen in de rol die ze spelen binnen de TYPO3 community. Dit jaar werd de award uitgereikt aan de stichting TYPO3GEM. De stichting presenteerde ook een boekje: Bron van Samenwerking.

TYPO3 CMS & TYPO3 NEOS
Dit jaar veel aandacht voor TYPO3 NEOS. We zijn al jaren gewend aan TYPO3 CMS, maar er is een nieuwe ster aan het firmament, namelijk TYPO3 NEOS. In een presentatie werd vooral duidelijk dat TYPO3 NEOS (op dit moment) geen vervanger is voor TYPO3 CMS. NEOS biedt nog lang niet de zekerheid en functionaliteit die beschikbaar is binnen TYPO3 CMS. Toch houden wij als WIND Internet de ontwikkeling van TYPO3 NEOS nauwlettend in de gaten en mocht het interessant zijn voor u dan zullen we daar zo snel mogelijk over communiceren.

TYPO3 CMS 6.2 LTS
Ook werd de nieuwe LTS versie van TYPO3 CMS genoemd. Deze komt 10 december beschikbaar. We hebben al eerder hierover gecommuniceerd en houden u op de hoogte.

Augmented Reality & TYPO3
In een andere sessie werden we ge├»nformeerd over een concept van Augmented Reality in combinatie met TYPO3. Het klinkt als toekomstmuziek en mondjesmaat horen we iets over Augmented Reality. We waren blij verrast dat ook binnen TYPO3 hier mogelijkheden zijn. Mocht u meer informatie willen, neem dan contact met ons op. 

GGD DRENTHE
Aan het einde van het congres was er tevens een presentatie van de business-case van de GGD Drenthe. Een duidelijke case waarom TYPO3 zeer geschikt is voor organisaties om zowel een website als intranet te beheren. Al met al een mooi voorbeeld van een succesvolle implementatie van TYPO3.

Volgend jaar weer!
We zien terug op een geslaagde dag. Dat TYPO3 leeft en beweegt is ons wel weer duidelijk geworden. Bent u dit jaar niet geweest? Dan raden we u aan om de website in de gaten te houden omdat daar binnenkort de presentaties/video's verschijnen en natuurlijk hopen we u volgend jaar te ontmoeten op dit congres.