Nieuwe versie TYPO3 drie maanden uitgesteld

Nieuwe versie TYPO3 drie maanden uitgesteld

woensdag 27 november 2013

Vorige week werd bekend gemaakt dat TYPO3 6.2 LTS op 24 maart 2014 beschikbaar komt. De nieuwe versie stond gepland voor december 2013, maar de stabiliteit is nog niet voldoende voor een nieuwe 'Long Term Support' versie. Het TYPO3 Release Team heeft na overleg besloten de release drie maanden uit te stellen. Kleine teams gaan aan de slag om de stabiliteit te verbeteren. 

Wouter Wolters, onze ontwikkelaar die actief is in de TYPO3 community: ’Natuurljk is het jammer dat de nieuwe versie, met alle nieuwe mogelijkheden, pas later beschikbaar komt. Ik weet dat er door veel mensen hard gewerkt is om het schema voor de nieuwe release rond te krijgen. Dat is niet gelukt en uitstel is een logische keuze. Een nieuwe LTS versie moet een betrouwbaar en stabiel product zijn en als die garantie er niet is, dan rest alleen uitstel’.

Dat de nieuwe versie later verschijnt, betekent ook dat de huidige 4.5 versie langer ondersteund en onderhouden wordt. Tot en met maart 2015. Klanten die in 2014 gerekend hebben op overgang naar de nieuwe versie kunnen in het nieuwe jaar nog steeds migreren, zij het 3 maanden later.

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen!

Meer info over het uitstel op de TYPO3 website
Meer informatie over de veranderingen in TYPO3 6.2, zie het vorige nieuwsbericht 

Heeft u vragen? Mail dan naar info@windinternet.nl