Mobiele variant van Magento webshop

Mobiele variant van Magento webshop

maandag 04 november 2013

De webshop www.friese-producten.nl heeft sinds kort een mobiele variant. Het kopen via smartphones neemt enorm toe. De standaardweergave van Magento is niet geschikt voor mobiel bestellen. Daarom is er nu een speciale mobiele weergave.

Voor het beter tonen van de webwinkel voor mobiel is een standaard extensie van Magento gebruikt. Met een paar aanpassingen is de website nu goed leesbaar op mobiele telefoons en kan het hele bestelproces afgehandeld worden.

Henk Johan Bisschop, eigenaar van de webshop www.friese-producten.nl: 'uit onderzoek is gebleken dat er steeds meer besteld wordt via smartphones. Een webshop waarbij het bestellen via mobiel niet goed werkt, kost omzet. Daarom hebben we nu ge├»nvesteerd en de website geschikt gemaakt voor bestellingen via mobiel. We gaan er vanuit dat in de drukke novembermaand het aantal transacties flink toeneemt. Mogelijk maken we ook nog een speciale weergave voor tablet, maar dat onderzoeken we nog. Ook zijn we bezig met 3D fotografie voor onze Dickensvilleserie'.

Van de internetbestellingen is 11% 'mobiele omzet'. In het artikel op www.bnr.nl is meer over dit onderzoek te lezen. 

Ook aan de slag met een webshop of een mobiele variant van uw Magento webshop? Neem contact op met onze Magento specialist Freerk Bisschop