GVOP: terugkoppeling gegevens naar gemeentewebsite lukt

GVOP: terugkoppeling gegevens naar gemeentewebsite lukt

dinsdag 26 november 2013

Het blijkt mogelijk gegevens uit de GVOP te koppelen met TYPO3. Zoals eerder gemeld hebben we een proef gedaan om te kijken wat de kwaliteit van de gegevens is die uit de koppeling komt. Gebleken is dat die gegevens bruikbaar zijn. Dat is goed nieuws en betekent dat we gaan werken aan een extensie. De extensie regelt dat de informatie die via de module van KOOP ingevoerd wordt ook zichtbaar gemaakt kan worden op de eigen gemeentelijke website. Tot nu zijn de ingevoerde gegevens alleen zichtbaar op de landelijke website.

Voordeel van het tonen op de eigen website is dat de gemeente de vormgeving in eigen hand heeft en dat de zoekfunctie op de website de ge├»mporteerde informatie van de GVOP mee-indexeert. Het gaat hierbij om de verordeningen, bekendmakingen en verkeersbesluiten.

Hoe verder?
We gaan een eerste versie van de GVOP koppeling bouwen. Die versie verwachten we begin 2014 op te leveren. In deze of een volgende versie gaan we ook gebruik maken van de GOZ viewer. Deze viewer is een open source product, zie http://geodata.nationaalgeoregister.nl/apps/geozetviewer/
Als de basis versie af is bouwen we het product verder uit, samen met de gemeentelijke klanten die de module afnemen.

Meer weten?
Geïnteresseerd in de ontwikkelingen van de koppeling GVOP en TYPO3? Neem contact op met Hans Holwerda