Gemeentelijke website

Zoekt u een (nieuw) CMS voor uw gemeentesite? Een systeem dat ook eenvoudig kan integreren of samenwerken met andere systemen? Dan zou TYPO3 zomaar de optie kunnen zijn die u nodig heeft. TYPO3 is namelijk een stabiel en beproefd systeem dat werkt op basis van open-source software. Het is bovendien modulair, wat betekent dat u daarmee de basis in huis haalt om uw systeem uit te bouwen of te veranderen.

Gemeente Emmen
Gemeente Heerenveen
Gemeente Leek

Tevreden gebruikers van TYPO3
Kijk voor een volledige lijst bij onze referenties

WIND Internet en TYPO3

TYPO3 is een open source systeem, een gedachte die wij als WIND Internet volledig steunen. Open source betekent dat de broncode beschikbaar is om te bestuderen, aan te passen en te verbeteren. Over heel de wereld - maar ook in Leeuwarden dus - werken mensen aan TYPO3 en delen hun kennis en ervaring. Verbeteringen zijn dus vervolgens ook beschikbaar, zodat de groep daarvan kan profiteren. Onze klanten dus ook.

Daarnaast voldoet TYPO3 aan de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid en uniformiteit, zoals die gelden voor overheidssites, websites voor gemeenten en andere lokale overheden. Hiermee is het systeem uitermate geschikt voor de ontwikkeling van gemeentesites. Voldoen aan de Webrichtlijnen is voor ons geen opgaaf of extra werk, het hoort bij de manier van ontwikkelen en bouwen.

Kracht van samenwerking

Het voor ons belangrijk dat TYPO3 groeit en sterker wordt. Dat ondersteunen wij door de samenwerking tussen gemeenten mogelijk te maken en waar dat kan te bevorderen. Als ontwikkelaar van gemeentesites geloven wij sterk in de mogelijkheden die TYPO3 biedt, met name door het open karakter. Dit houdt in dat het delen van kennis een belangrijk onderdeel van de TYPO3-community is. Wij tonen onze bereidheid actief deel te nemen aan de TYPO3-community door onder andere zelf sessies organiseren voor gemeenten, en eventueel ontwikkelde extensies delen met de achterliggende community. Dit gebeurt uiteraard alleen indien de opdrachtgever hier toestemming voor heeft gegeven.

Gemeente Baarle-Nassau
Gemeente Boxtel
Gemeente Coevorden

Nog meer tevreden gebruikers van TYPO3

Standaarden en TYPO3

De ontwikkeling van een gemeentesite en websites voor lokale overheid dient meestal aan een aantal randvoorwaarden te voldoen. WIND Internet heeft als ontwikkelaar al diverse gemeentesites gerealiseerd op basis van TYPO3. Het TYPO3-systeem bevat standaard al diverse noodzakelijke extensies voor de ontwikkeling van een gemeentesite, zoals DigiD en formulieren volgens GEMMA-standaard. Heeft uw gemeentesite maatwerk nodig? Dankzij het flexibele TYPO3-systeem is maatwerk in vormgeving en functionaliteit zeer goed mogelijk.

Wilt u meer weten over wat wij als ontwikkelaar voor u kunnen betekenen op het gebied van TYPO3 en gemeentesites? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.