Externe vacaturemodule in TYPO3 voor Orionis Walcheren

Orionis Walcheren is een organisatie die de 120.000 inwoners van de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen ondersteunt op het gebied van werk, inkomen en schulden. Dat doen ze met 200 ambtenaren en 650 collega’s in een werk-leerbedrijf. Eerder al leverde WIND Internet voor de organisatie een intranet en website op. Lees hier het betreffende verhaal over het intranet nog eens. Vanuit de organisatie kwam afgelopen jaar de vraag of de vacaturemodule, die ze extern beheerden, kon worden gekoppeld in TYPO3. 

Deelbare koppeling

WIND Internet bouwde de koppeling die de synchronisatie vanuit het externe systeem Easycruit mogelijk maakt. Wie nu een vacature zoekt, blijft op de website van Orionis Walcheren. Dat werkt niet alleen prettig, het ziet er ook mooi uit. Vacatures zijn nu te bekijken in de eigen huisstijl van Orionis Walcheren. En omdat WIND Internet graag kennis deelt, is de koppeling herbruikbaar voor andere organisaties.

Communiceren over vorm en inhoud

Het was een uitdagend en leerzaam proces voor programmeur Jeroen Boute, die sinds juni vorig jaar bij WIND Internet werkt en 2,5 maand sleutelde aan de koppeling. Hij zorgde voor het directe contact met de klant in het proces. “Ik heb ze zo goed mogelijk meegenomen in de ontwikkeling van de koppeling, door ze bij iedere stap te laten zien wat de vooruitgang was. Zowel wat de vorm betreft als de inhoud. Jeroen hield de werking van de koppeling goed in de gaten: “Doet het wat we willen; worden vacatures op de juiste manier ingeladen; worden wijzigingen correct doorgevoerd; verdwijnen vacatures niet te vroeg of te laat; essentiële zaken voor de werking van de koppeling."
 

Nieuwe vraagstukken

Gaandeweg het proces werd het werk voor Jeroen uitgebreid met extra vragen vanuit de klant. “In sommige gevallen kon ik vraagstukken meteen oplossen, en waar dat niet kon zorgde ik voor een nieuw ticket waarin het werd opgepakt. We werken nu bijvoorbeeld nog aan de verbetering van het plaatsen van content in de module. Dat gaat met de koppeling tussen Easycruit en TYPO3 nog niet altijd goed. Maar ook dat lossen we vanzelfsprekend op!”