Stenden is een internationale en interculturele hogeschool met sterkte ambities. Wij maakten voor hen achtereenvolgens de drietalige website, een website voor studiekeuzehulp en recent een online bibliotheek.  

Meertalige, responsive website

De Stendenwebsite is volledig drietalig, passend bij het internationale karakter van de school. Met 90 verschillende nationaliteiten en vestigingen in het buitenland trekt de website veel internationaal bezoek.

Het aanbod van opleidingen is zeer divers. Voor een mooie presentatie van het aanbod in de verschillende talen hebben we een speciale opleidingsextensie ontwikkeld.

www.stenden.com wordt gehost in verschillende datacentra verspreid over de hele wereld. Er is een voortdurende synchronisatie tussen de datacentra. Bezoek je de site vanuit het buitenland, dan komt de info vanuit een datacentrum dat de pagina het snelst kan leveren. De lijn is zo kort mogelijk, de laadtijd korter en de snelheid van de website is optimaal. 

Een site met een sterk accent op Internationaal! 

 

Module voor opleidingskeuze

Stenden wil de aspirant-student zo goed mogelijk faciliteren in het keuzeproces van de juiste opleiding. Hiervoor is een module gemaakt: 'Ontdek de studie die bij je past'. Een stappenschema waarin de bezoeker begeleid wordt in het proces. Is een adviesgesprek handig of past een meeloopdag beter? 

Jolanda Jansen, online marketeer van Stenden hogeschool: 'De studiekeuzehulp is onderdeel van het programma: Road tot Stenden. We zijn heel blij met deze nieuwe toepassing. Dit instrument gaat z'n functie zeker bewijzen".  

Het resultaat is te zien op stenden.com/hulp-bij-opleiding-kiezen/.  

 

 

Stenden bibliotheek: zoeken centraal

Bij de website voor de bibliotheek speelt het zoeken een belangrijke rol. Studenten kunnen zoeken in alle bronnen of zoeken per bron. De software van Ebsco Information Services is hiervoor geïntegreerd. Dit is specialistische software voor zoeken in verschillende databases, veel toegepast bij onder andere universiteiten, ziekenhuizen en bibliotheken.

Ook het werkproces is verbeterd. Voor de bibliotheekspecialisten is het proces van verwerken van aanwinsten aanzienlijk versimpeld. De aanwinsten werden altijd per locatie binnengehaald, nu wordt er één xml ingelezen met de info van alle locaties. De informatie kan per locatie getoond worden. De extensie die we hiervoor gebouwd hebben levert voor de bieb een mooie tijdsbesparing op.  

De nieuwe site is een verbetering voor zowel bezoeker als voor de beheerders. Bekijk de tweetalige site: bibliotheek.stenden.com.

Dit project was een co-creatie met Wiep Hamstra van de Staat van het web.