Gemeente De Bilt heeft een prachtig nieuw intranet, gebaseerd op ons TYPO3 sociale intranet. De Bilt koos voor een ontwerp dat afwijkt van ons standaardontwerp. Voor de vormgeving tekende ontwerpbureau Eend. Het ontwerp is gemaakt voor een breder scherm, waardoor er meer ruimte is voor onder andere de widgets.
De wensen van De Bilt, de vormgeving van Eend en wij van WIND Internet de bouw, met een mooi resultaat! 

Fris ontwerp

Blikvanger van de site is een mooie banner, met een aantal uitgelichte items. Een prominente plek is er voor het zoeken en voor een notificatie van nieuwe zaken. Het menu is een modern 'hamburgermenu', zoals veel toegepast wordt op smartphone en tablet. De Bilt gebruikt natuurlijk ook de widgets, waarbij elke gebruiker z'n eigen homepage samen kan stellen, naar eigen voorkeuren. 

De indeling en het ontwerp zijn gemaakt door Bureau Eend.

Iedereen draagt bij

Een intranet met als basis: deel je kennis en informatie. Een intranet waar iedereen informatie aan toe kan voegen. Dat is de basis voor de gemeente De Bilt. Nieuws, blogs, projectpagina's: iedere medewerker mag en kan iets plaatsen. Bij het maken van projecten kan de keuze gemaakt worden voor een besloten of open groep. De mogelijkheid om verschillende groepen te maken is onderdeel van de module 'teampages' van het sociale intranet. 

 

Teampages / projectpagina's

  • Bevatten verschillende functies zoals nieuws, foto-album, forum, agenda en documenten om te delen; 
  • Elke medewerker kan een groep aanmaken
  • Iedereen in de organisatie met een gebruikersnaam kan toegevoegd worden aan de groep.

 

Wat eten we vandaag

De Bilt maakt gebruik van de module 'Weekmenu'. Een module die bij een aantal van onze klanten in gebruik is. Eén keer per week worden de gerechten ingevoerd, inclusief smakelijke foto's.

Wat serveert het restaurant vandaag? Dat is dagelijks zichtbaar op het intranet. 'Wat eten we vandaag' blijkt een populaire toepassing te zijn.